skip to Main Content

Split-/grindplaat

Stevige ondergrond voor grind of siersplit

Split-/Grindplaten worden gelegd als ondergrond op bijvoorbeeld opritten, parkeerplaatsen en paden die afgedekt worden met een laag grind of split. De platen houden de steentjes op hun plek en zijn daardoor ook beter begaanbaar.

Hecmar is een toonaangevend leverancier van verschillende type buitenvloeren en had de behoefte een in eigen beheer geproduceerde split-/grindplaat in de markt te zetten. Ik ontwikkelde een plaat die niet alleen voor de juiste prijs te produceren is, maar ook enkele belangrijke functionele voordelen heeft:

  • Eenvoudig en flexibel te leggen.
  • Compact in transport en opslag.
  • Minder grind nodig voor het vullen de platen.
  • Hoge sterkte/materiaal verhouding
20141003-M0068-13 square
grindplaten
stapel screen render web

Besparen op transport en opslag volume

Bestaande split-/grindplaten nemen veel volume in tijdens transport en opslag. Door een een nestbaar ontwerp te maken met een maatvoering die optimaal op een pallet past, is hier een enorme besparing gehaald. Per europallet kan nu ruim 120m2 grindplaat vervoerd worden.

Hecmar sterkte 4

Optimalisatie materiaalgebruik/sterkte

Grindplaten worden vaak gebruikt bij opritten en parkeerterreinen en moeten daarom een aardige drukbelasting kunnen weerstaan. Tegelijkertijd is een minimaal gebruik van materiaal noodzakelijk om de kostprijs zo laag mogelijk te houden. Met behulp van FEM simulaties hebben we hier een optimale balans tussen gevonden.

Back To Top